LABORATORIJA ZA INOVACIJE – INOVATIVNI AKTERI U PRIVATNOM SEKTORU, MALA I SREDNJA PREDUZEĆA, PREDUZETNICI, SOCIJALNI RADNICI ITD.

Radionica ili laboratorija za “Socijalne inovacije” organizovana je 31. marta, 2019. godine u Novom Sadu, sa ciljem udruživanje sa inovativnim akterima iz privatnog sektora (start-up, SME, preduzetnici, velike kompanije, fondacije, NVO), socijalnim partnerima i drugim relevantnim akterima u ovoj oblasti kako bi se došlo do inovativnih ideja za rešavanje problema ekonomskog osnaživanja krajnjih korisnika RHP u ciljanim opštinama. Učesnicima su predstavljeni rezultati „Istraživanje socio-ekonomskog  stanja, potreba i kapaciteta  izbegličkih porodica – korisnika RHP programa“ iz 2018. godine, a događaju su prisustvovali predstavnici: Komesarijata za izbeglice, Poverenici za izbeglice iz Stare Pazove i Kule, Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Vojvodine, Privredna komora Vojvodine, fondacije Delta, USB i SMART, kao i niz NVO koje ostvaruju rezultate u ovoj oblasti.

Na kanalu „RTV Vojvodina“ bio je izveštaj o projektu u emisiji Lačhi rjat Vojvodino – 02.04.2019. (prilog počinje na 44 minutu)